May 3, 2022

S06 E17 DWDR 70 - Overleden helden en gecancelde collega’s

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio!

Met in aflevering 70 (we tellen dus The Passion Audiodescriptie definitief niet mee....) 

 • Henny Vrienten overlijdt, het bericht komt in het nieuws van 15.00 uur binnen. Wie neemt het meteen mee en wat doen de radiomakers met dit muzieknieuws? 
 • Ook Jan Rot haalt zijn eigen 'tribute' op NPO Radio 5 niet meer, wat een Rot-avond!
 • Marco Borsato is er nog wel, maar hij was wel al maanden niet meer te horen op de meeste radiozenders. Op NPO Radio 2 zit ie wel 17 keer in de Koninklijke 500. Annemieke Schollaardt duidt waarom... 
 • Bij Radio 538 zijn ze na twee stille koningsdagen blij dat er weer van links naar rechts gerend kan worden, op een plein in Breda. Is dat gehos overdag ook leuk om thuis te luisteren? 
 • Bij NPO Radio 4 is het ook feest, want 'De ochtend van 4' heeft (zo ongeveer) 4000 afleveringen meegemaakt. Wat bracht de eerste ochtendshow mét nieuws teweeg op de klassieke zender?  
 • 'Muziek Voor Volwassenen', de babyboomer-radioshow van Johan Derksen is door enkele regionale omroepen per direct afbesteld na de bekentenis in 'Vandaag Inside' op SBS6. RTV Rijnmond legt uit waarom en Arrow Blues Box zag er een pr-momentje in. Is het radiowerk van Derksen net zo besmet als zijn kroegpraat op tv?
 • Ozcan Akyol wordt bedreigd en maakt daarom zijn nachtshow op NPO Radio 1 niet meer vanuit zijn woonkamer in Deventer, maar vanuit de Hilversumse conclave. Is dat veiliger? 
 • 'Arjan Is Boos' over de wel heel magere koningsdagprogramma's, Harm maakt zich er bij nader horen nog bozer over. 
 • Bij het Blooperblokje nog meer Koningsdag-leed en laat de NOSop3 nieuwslezer wel heel veel 'achter de schermen termen' horen.... 
 • Sybrand 'Denkt Aan Henk'
 • Jeroen van Inkel denkt aan ons én 2000 andere podcasts. 

In de extra bonusshow voor ‘Vrienden van de show' analyseren we de downfall (?) van Qmusic en vragen we ons af of Henk Westbroek nog wel zou passen op de radio. Henk denkt dat we niet meer aan 'm denken, maar misschien past Westbroek net als Derksen gewoon niet meer bij deze tijd? 

Wordt ‘Vriend van de show’ (€2,50 per maand of €27,50 per jaar) om ons te steunen en de podcast voort te zetten. Dan krijg je élke week een extra show! Ga dus naar Vriendvandeshow.nl/Radio en wordt lid. De extra afleveringen komen vanzelf in je eigen podcast-app.

Bestook ons met feedback, post, blooper-tips en meer via: ditwasderadio@gmail.com.

Volg ons op de socials: Facebook.com/ditwasderadio - Twitter.com/DitWasDeRadio - Instagram.com/DitWasDeRadio

Dit Was De Radio dankt 'De Radiofabriek' voor de opnamefaciliteiten. Meer info op: www.radiofabriek.nl.

 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App