April 5, 2022

S6 E14 DWDR 67 - 3FM Awards, Maxima en 1 april-grappen

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio!

Met in aflevering 67:

 • De 3FM Awards waren er weer. Het popgeluid van nu krijgt hier terecht aandacht, maar waarom blijft de tv-uitzending leading voor deze radioprijzen? 
 • Koningin Máxima kwam over geld praten op de radio. Via een verbinding op Radio 538 bij Wietze & Klaas, maar fysiek in de studio van FunX bij Fernando. Wat was leuker?
 • Piet Paulusma is overleden. Piet was een radioliefhebber en maakte tot de laatste dag voorspellingen op die radio, de laatste jaren ook bij Omroep MAX op NPO Radio 5. Het team van Bert Haandrikman eert hem.
 • Op dezelfde dag is ook Jeffrey Willems plots overleden. Hij was jarenlang de AVRO-stem en werkte voor o.a. 3FM en Radio 2. Zowel Arjan als Ron hebben mooie woorden voor en mooie audio van deze radioheld.
 • Op 1 april is het weer grapjes maken op de radio. Mattie & Marieke nemen een luisteraar in de maling en op  NPO Radio 4 draait Jet Berkhout de Vengaboys én ageert daartegen.
 • Igmar Felicia moet weg bij Radio 538 en is daar eerlijk over in z’n eigen show. Maar wat is nou de reden van zijn vertrek?
 • BNR's Roos Abelman koos er zelf voor om te vertrekken. Hoe ging haar afscheid? 
 • Arjan is deze week niet zozeer Boos, maar doet wel een 'dwingende suggestie', over de nieuwe plannen voor 3FM.
 • Het blooperblokje zit vol heerlijke versprekingen en verkeerde muziek. 
 • Bij Syb zijn er weer opvallend veel artiesten die toepasselijke nummers maken bij nieuws op de radio!   
 • Martijn La Grouw van SLAM! heeft het laatste woord. 

In de extra bonusshow voor ‘Vrienden van de show' aandacht voor hoe je op een muziekzender reageert op ellendige oorlogsverhalen uit Oekraïne. Bert Kranenbarg heeft een speciale tekst en een plaat, die hij weer afzet. En twee NPO Radio 1-boegbeelden nemen afscheid. Waarom? Plus: Bonusbloopers, alleen voor onze Vrienden! Met Marieke Elsinga en nieuwe woorden.

Wordt ‘Vriend van de show’ (€2,50 per maand of €27,50 per jaar) om ons te steunen en deze podcast voort te zetten. Dan krijg je élke week een kleine extra show met bloopers, ontsporende gesprekken, radiorecensies en nóg meer vragen aan de gasten. En: we verloten exclusieve DWDR-mokken onder vrienden. Nou ja!

Ga dus naar Vriendvandeshow.nl/Radio en wordt lid. De extra afleveringen komen vanzelf in je eigen podcast-app.

Bestook ons met feedback, post, blooper-tips en meer via: ditwasderadio@gmail.com.

Volg ons op de socials: Facebook.com/ditwasderadio - Twitter.com/DitWasDeRadio - Instagram.com/DitWasDeRadio

Dit Was De Radio dankt 'De Radiofabriek' voor de opnamefaciliteiten. Meer info op: www.radiofabriek.nl.

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App